Kanne’de Sürdürülebilirlik Kavramı

“Doğayla uyumlu” ifadesi, şirketimizde hatırlayabildiğim kadar uzun süredir kullandığımız kelimelerin ayrılmaz bir parçası oldu. Çiçekli bir ifadeden çok, bu ifade yaşama ve koşma tarzımızın bir yansıması. işimiz.” Wilhelm Kanne Jr.

30 yıldan uzun bir süre önce Wilhelm Friedrich Kanne’nin derinden mahkumiyetiyle paylaşılan bu felsefe ve hayata yönelik tutum, Kanne’nin sürdürülebilirliği teşvik etmek için yürüttüğü politikanın temel taşı oldu.
İnsanların sağlıklı bir ortamda yaşamadıkça hayatta kalamayacaklarının farkına varmak Wilhelm Kanne IV’e erken geldi ve doğayı ve çevreyi koruma çabalarının arkasındaki itici güç haline geldi. Bu anlayış onu, çok sayıda çiftçiyi organik tahıl ekimine geçmeye ikna ederek, 1983’ün başlarında organik tarım yöntemlerini savunmasını sağlamıştır. Bu arada, rüzgar enerjisinin elektriğe nasıl dönüştürüleceğine dair planlar geliştirmeye başladı. Şirket, çevreyi koruma konusundaki ilk çabalarından uzun bir yol kat etti ve şimdi oldukça gelişmiş bir “sürdürülebilirlik kavramı” peşinde.

“Sürdürülebilirlik büyük ölçekte başlamıyor, ancak genellikle küçük bireysel adımların uzun bir sekansının sonucudur.”

Şirket, 1998’in başlarında Kanne fırını tesislerinde küçük bir rüzgar enerjisi santrali kurmayı başardı. Bu projenin arkasındaki ilk fikir, diğerlerinin yanı sıra pompaları tedarik etmek için üretilen enerjiyi doğrudan tesise beslemekti. su sirkülasyonu için gerekli (yüzey suyu doğal bir devridaim sistemi içinde geri gönderilir). Şirket daha sonra 2009 yılında bu küçük fabrikayı 800 kW’lık bir fabrika ile değiştirmeyi başardı. Ayrı bir çabayla Kanne, 2010 yılında üretim tesisinin çatısına 125 kW’lık bir çıktı veren bir fotovoltaik sistem kurdu. 2014’te şirket üretilen enerjinin doğrudan beslenmesini kurmayı başardı. Rüzgar ve fotovoltaik sistemler, yakl. 1,2 M kWh. Doğal olarak, üretim rüzgar estiğinde veya güneş parladığında azaltılamaz. Sonuçta, doğrudan yenilenebilir enerji tüketimi yaklaşık 650.000 kWh’dir.

“Bir rüzgar türbini için kurulum yeri olarak hizmet etmek için kesinlikle daha uygun yerler olsa da, rüzgar türbimiz, tam olarak ihtiyaç duyulan yerde enerji üretmek istediğimizden, orijinal amacımıza çok iyi hizmet ediyor.” Wilhelm Kanne

2014 yılında, belediye kamu hizmeti sağlayıcısı Stadtwerke Lünen ile yapılan işbirliği, şirketin Lünen’deki fırıncılık işletmesinin, ısıtma yağından doğal gaza geçiş yapmasını sağladı. Bu anahtar elbette en son fırın teknolojisinin kurulumunu da dikte etti. Selm-Bork’taki ekmek içecek işlemleri birkaç yıl önce doğalgaza dönüşümü tamamladı. Şirketin çoğu fırınının, 2004 yılında gerçekleştirdiği yakıttan elektrikli ısıtmaya dönüştürülmesi, yenilenebilir enerjinin münhasır kullanımına giden yol için önemli bir kilometre taşıydı. İlk adım, akaryakıt tüketiminde önemli bir azalma (yılda yaklaşık 110.000 litre) içeriyordu.

2004 yılında fırın hatlarının yeni kurulumuna, tüm operasyonlara ısı geri kazanım sistemlerinin dahil edilmesi eşlik etti. Bu sistemler fırınlarda kalan ısının, buhar buharında bulunan atık ısının ve baca gazlarının yanı sıra püre kuruma sırasında üretilen atık ısının kullanılmasına izin verir. Bu ısı daha sonra, bulaşık makinelerinde suyu ısıtmak için gereken gücü sağlamak için buhar ve baca gazı kondansatörleri tarafından kullanılabilir. Yakl. Kayıpların% 30 – 40’ı (buhar buharı ve baca kayıpları) geri kazanılabilir, ısıtma yağı / gazının birincil kullanımı önemli ölçüde azaltılabilir.

Enerji yönetimi

Kanne fırın dallarında kurulan fırınlar, işlemlerin art arda yoğun olduğu zamanları gerçekleştirecek şekilde tasarlanmıştır. Fırınları bir zamanlayıcıda çalışan bir izleme sistemi ile donatarak fırınlarımızı, düşük talep zamanlarında ihtiyaç duyulmayan tek tek fırınların otomatik olarak kapatılacağı ya da ısıtılmayacağı şekilde ayarlayabildik. Şu anda, bu optimize edilmiş enerji tüketimi yakl. 60.000 kWh veya yıllık maliyette yaklaşık. € 10,000.
Şubelerimizi eski buzdolapları gibi bu tür “enerji belirleyicileri” için sistematik olarak taramak ve yerine yeni cihazlarla değiştirmek için Stadtwerke Lünen’deki güç danışmanları ile ekip oluşturduk.

Su sirkülasyonu

Her iki şirketin de kuyular ve bir kaynak yoluyla kendilerine tahsis edilmiş su kaynakları var. Tüm yüzey suyumuzu ve şişenin durulama suyunun saf suyunu (yılda yaklaşık 6500 mew) kanalizasyon sistemine boşaltmak yerine, suyu doğal çakıl yoluyla havuz tesislerine geri dönüştürmeden önce filtrelemek için 7 odalı bir sistem kullanıyoruz. ve kamış yatakları.

Kanne Brottrunk tesislerine bağlı ve Kanne Bread Drink’in tarım alanındaki etkilerini göstermek için kullanılan organik deneysel fidanlık, bu havuzlardan gelen suyu, bitkilerini sulamak için kullanıyor, suyu doğal döngüye geri besliyor.

Çevresel koruma

Şirket, son 20 yılda 800’ün üzerinde meyve ağacı, çitleri ve çalıları dikti. Bork’taki fırın salonu, yenilenebilir evde yetiştirilen kereste ile inşa edildi ve çatıda yeşil kaplamaya sahip. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, şirket, 10.500 metrekarelik bir alana yayılan gölet tesisler ve biyoptoplar yarattı. Sudaki kuşlar ve diğer hayvanlar için doğal bir yaşam alanı sunan bu havuzlar ve biyoptoplar doğal su sirkülasyonu sağlar.

Araç havuzunun yönetimi

Çevreye duyarlı bir şekilde sürüş, kısa mesafeli yolculuklarda bu sürüş tarzını üstlendiğinizde özellikle hava kalitesi ve enerji / yakıt ekonomisi için faydalıdır. Gereksiz seyahatlerden kaçınmak ve böylece enerji tüketimini ve maliyetini azaltmak için sürücüleri çevresel olarak uyumlu sürüş ve akıllı rota planlamasının nasıl kullanılacağı konusunda eğitmek için özel olarak tasarlanmış sürücü eğitim sınıfları oluşturduk.

“Sürdürülebilir eylemler uzun vadeli düşünmeyi gerektirir!”

Uygulamalı çevre koruma, Kanne felsefesinin temel taşlarından biridir. Bu kavramın takdirinde, Wilhelm Kanne B.A.U.M. 2001 yılında çevre ödülü ve Kanne şirketi 2014 yılında NRW Sürdürülebilirlik Ödülü’nü aldı.